Vragen over VELUX® producten

 1. Wat is de levertijd van VELUX® producten?
 2. Verkoopt Decodeal ook raamdecoratieproducten voor VELUX® dakramen?
 3. Heeft de zon invloed op de kleuren van mijn raamdecoratieproduct en mijn tapijt?
 4. Kan je op een geluidsreducerend (GGL 3062) dakvenster ook een handbediende (MHL) zonwering of een handbediend rolluik (type SCL) toepassen?
 5. Hoe monteer ik mijn VELUX® product?
 6. De koordjes van mijn verduisterend rolgordijn zijn gebroken. Waar kan ik nieuwe koordjes bestellen?
 7. Wat zijn de onderhoudsvoorschriften voor VELUX® producten?
 8. Wat zijn de leveringsvoorwaarden voor VELUX® producten?
 9. Wat zijn de garantievoorwaarden op VELUX® producten?
 10. Hoe meet ik de horren in van Velux?

Niet gevonden wat u zocht? Stel ons uw vraag via het contactformulier.


 1. Wat is de levertijd van VELUX® producten?

  De producten van VELUX® worden binnen 6-8 werkdagen geleverd. De horren van Velux hebben een levertijd van 10-15 werkdagen. 

  De producten van VELUX® worden door Decodeal via Logistiek dienstverlener DPD (zonder traceer email)  apart van uw eventuele Decodeal of Luxaflex producten verstuurd. Dit vanwege het feit dat de producten vanuit verschillende distributiecentra worden verzonden. Op uw factuur treft u aan wanneer u de producten mag verwachten. Bent u niet op de afgesproken plaats van levering? Dan laat de bezorger van de DPD een bericht achter of en wanneer de levering opnieuw aangeboden wordt. Kan het product uiteindelijk niet bezorgd worden? Dan wordt het product retour gezonden aan Decodeal. U kunt dan contact opnemen met  Decodeal voor meer informatie over uw bestelling. De contactgegevens treft u aan op uw factuur en op onze contactpagina.

  TIP! Geef een adres op waar altijd iemand is, bijvoorbeeld uw werk, waar de Velux producten kunnen worden afgeleverd. De VELUX® producten zijn veelal klein van formaat en goed met eigen vervoer te vervoeren

  Omhoog ^

 2. Verkoopt Decodeal ook raamdecoratieproducten voor VELUX® dakramen?

  Decodeal biedt een ruime keuze aan VELUX® rolgordijnen, verduisteringsgordijnen, geplisseerde gordijnen, jaloezieën, buitenzonweringen en rolluiken. In onze showrooms adviseren wij u graag over de mogelijkheden. U kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op de VELUX® productpagina.

  Omhoog ^

 3. Heeft de zon invloed op de kleuren van mijn raamdecoratieproduct en mijn tapijt?

  De zon heeft altijd invloed op de kleur van uw tapijt en raamdecoratieproduct. VELUX®  biedt echter wel voldoende mogelijkheden om de invloed van de zon op uw raamdecoratieproduct te beperken. Allereerst biedt VELUX®  in haar assortiment rolluiken en buitenzonweringen, die het zonlicht weren voordat het de ruit van uw dakvenster bereikt. VELUX®  rolluiken en buitenzonweringen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren.

  Omhoog ^

 4. Kan je op een geluidsreducerend (GGL 3062) dakvenster ook een handbediende (MHL) zonwering of een handbediend rolluik (type SCL) toepassen?

  Geluidsreducerend tuimelvenster type GGL 3062 bevat geluidreducerende maatregelen in de bovenkap. Deze maatregelen moeten voor het toepassen van een handbediende buitenzonwering (type MHL) worden verwijderd. Omdat het verwijderen van deze geluidsreducerende maatregelen het geluidsreducerende vermogen van het venster nadelig beinvloed raadt VELUX® het toepassen van een handbediende buitenzonwering (type MHL) af. 

  Een handbediend rolluik type SCL is niet toe te passen op tuimelvenster type GGL 3062.

  De elektrisch bediende of SOLAR varianten (rolluiken: SML, SSL, buitenzonweringen type MML of MSL) vormen het beste alternatief voor de handbediende varianten.

  Omhoog ^

 5. Hoe monteer ik mijn VELUX® product?

  Eenvoudige montage met het unieke VELUX Pick&Click!® system

  Elk VELUX® dakraam is standaard voorzien van speciale montageblokjes. Hiermee monteert u eenvoudig uw raamdecoratie op zijn plaats. Het past altijd perfect!

  Montagefimpjes en handleidingen kunt u downloaden via onderstaande link.

  http://www.veluxshop.nl/klantenservice/montage

  Omhoog ^

 6. De koordjes van mijn verduisterend rolgordijn zijn gebroken. Waar kan ik nieuwe koordjes bestellen?

  Als de koordjes van uw verduisterend rolgordijn (of ander raamdecoratieproduct) zijn gebroken, dan adviseren wij u de productiecode van uw gordijn te noteren en contact op te nemen met de Klantenservice van Decodeal. Dit kan via het contactformulier op deze site of per telefoon.

  De productiecode van uw raamdecoratieproduct vind u op de achterzijde van de cassette van uw raamdecoratieproduct. U kunt, om deze code te noteren, het beste uw dakraam open tuimelen en door de buitenruit heen de code aflezen op de cassette. Het stickertje met de code (bijv. 49 AV 05S) bevind zich dan rechts op de cassette.

  Omhoog ^

 7. Wat zijn de onderhoudsvoorschriften voor VELUX® producten?

  Voor VELUX® producten gelden de volgende onderhoudsvoorschriften:

  Het schoonmaken van raamdecoratie

  Alle VELUX® raamdecoratieproducten en zonwering zijn gemaakt voor een lange levensduur. Veel van de materialen zijn speciaal behandeld om stof en vuil af te weren.

  Reinigingsmethoden

  Wij raden u de volgende methoden gebruiken bij het reinigen van uw VELUX® raamdecoratieproduct.

  Afstoffen

  Afstoffen

  Vlekken verwijderen

  Lichte vlekken kunt u het beste met een licht vochtige doek verwijderen (dus niet nat!!!). De doek kunt u bevochtigen met lauw of handwarm water. Dep voorzichtig om te voorkomen dat het weefsel kreukt of beschadigd. Wrijven kan schade aan de stof veroorzaken.

  Stofzuigen

  Voorkom dat de stof vacuüm trekt en neem het gordijn voorzichtig met de borstel van de stofzuiger af.

  Aluminium jaloezieën

  U kunt statische elektriciteit van de jaloezieën verminderen door een zeer dunne filmlaag van wasmiddel op alle lamellen aan te brengen.

  Tot slot enkele tips:

  1. Gebruik geen magnetische schoonmaakmiddelen zoals een magnetische stofdoek. Dit beschadigt de verduisterende laag van het gordijn.
  2. Gaat u het dakraam reinigen met schoonmaakmiddel? Spuit het schoonmaakmiddel op een doek ipv rechtstreeks op het dakraam. Dit voorkomt dat het doek van uw raamdecoratieproduct beschadigd.
  3. Al lijkt het alsof sommige materialen ook geschikt zijn voor gebruik buitenshuis, VELUX® adviseert u deze materialen toch alleen binnenshuis te gebruiken.

  Omhoog ^

 8. Wat zijn de leveringsvoorwaarden voor VELUX® producten?

  Levering en uitvoering

  1. Decodeal zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van de bestelling.
  2. Als plaats van levering geldt het adres dat u aan ons kenbaar heeft gemaakt.
  3. Op uw orderbevestiging treft u de levertijd van de door u bestelde VELUX® producten aan. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van de thuiswinkel voorwaarden is vermeld, zal Decodeal geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren tenzij een langere leveringstermijn is afgesproken. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt u hiervan uiterlijk 30 dagen nadat u de bestelling geplaatst heeft bericht. U heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding.
  4. In geval van ontbinding conform het vorige lid zal Decodeal het bedrag dat u betaald heeft zo spoedig mogelijk (7 werkdagen), doch uiterlijk binnen 30 dagen na ontbinding, terugbetalen.
  5. Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal VELUX® zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten van een eventuele retourzending zijn voor rekening van VELUX®.
  6. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

  Annuleringen - Herroepingsrecht

  U heeft het recht uw bestelling van VELUX® producten zonder opgaaf van redenen binnen veertien werkdagen na aflevering te ontbinden. Deze ontbinding dient voor een correcte afhandeling schriftelijk te geschieden. U dient de gekochte producten vervolgens binnen 21 kalenderdagen aan Decodeal (Olympiaweg 260, 3078HT Rotterdam) te retourneren. Vermeld bij uw retourzending duidelijk uw naam, adres en uw factuurnummer (zie de orderbevestiging). Wij zullen u dan de door u betaalde koopprijs zo spoedig mogelijk (7 werkdagen) doch uiterlijk binnen 30 kalenderdagen terug betalen.  

  Klachten

  Heeft u een klacht? Dan kunt u deze via ons contactformulier, e-mail (info@velux.nl), telefoon (030-6.629.629) of fax (030-6.629.680) aan ons kenbaar maken. Vermeld hierbij te allen tijde uw ordernummer en uw NAW gegevens, zodat wij contact met u op kunnen nemen. U krijgt binnen 3 tot 5 werkdagen een inhoudelijke reactie op de klacht van onze klantenservice.

  Retourzendingen

  De kosten van retournering van de producten aan Decodeal komen voor rekening van de consument.

  De producten dienen voor zover mogelijk en indien redelijkerwijs mogelijk onbeschadigd en in hun originele verpakking te worden geretourneerd. U mag de originele verpakking te allen tijde openen, maar u mag deze niet beschadigen of anderszins geheel of gedeeltelijk verwijderen.

  Indien u producten retourneert, verzoeken wij u het nummer van de factuur en uw naam en adres aan ons door te geven, zodat wij de bestelling kunnen traceren en de zaak zo optimaal mogelijk en zonder onnodige vertragingen kunnen afhandelen.

  Omhoog ^

 9. Wat zijn de garantievoorwaarden op VELUX® producten?

  Drie jaar garantie

  Decodeal biedt u 3 jaar schriftelijke fabrieksgarantie op VELUX®  raamdecoratie, buitenzonweringen, insectenhorren, rolluiken, handmatige en elektrische bedieningssystemen en producten op zonne-energie,  ingaande vanaf leverdatum. Dit geldt onverminderd en naast de wettelijke rechten die u als koper al heeft.

  Omhoog ^

 10. Hoe meet ik de horren in van Velux?

  Voor de juiste maatcodering van de horren kunt u het beste naar dit filmpje kijken:  https://www.youtube.com/watch?v=d80JpE52fvc 

  Omhoog ^

Niet gevonden wat u zocht? Stel ons uw vraag via het contactformulier.