1. Algemene vragen
 2. Levertijden
 3. Rolgordijnen
 4. Houten jaloezieën
 5. Aluminium jaloezieën 
 6. Plisségordijnen
 7. Duo Rolgordijn
 8. Duette Shade
 9. Vouwgordijnen of Roman Shades
 10. Verticale jaloezieën
 11. Silhouette
 12. Powerview

Algemene vragen 

Waarom zie ik niet alle kleuren in de configurator?

Het kan zo zijn dat de combinatie van de bediening niet gemaakt kan worden omdat bijvoorbeeld de stof te zwaar is of de afmeting te groot voor het type bediening. Wanneer je voor een andere bedieining kiest heb je wel kans dat het lukt. Kom je er niet uit? Stuur je maatvoeringen je kleurkeuze naar onze klantenservice en we kijken met je mee.

Wat wordt er bedoeld met montage ‘in de dag’?

Met “In de dag” bedoelen we dat het product tussen het kozijn, de muur of tegen het plafond geplaatst

Wat wordt er bedoeld met montage ‘op de dag’?

Met “Op de dag” wordt het product voor het kozijn of op de muur geplaatst.

 

Hoe kan ik een product bestellen? 


Je kan je binnenzonwering bestellen wanneer je klaar bent met het samenstellen van je binnenzonwering in de productconfigurator. Je dient de juiste maatvoering in te geven. Volg hiervoor onze inmeetinstructies op meet & montage instructies Kies de juiste bediening en kleur van het te bestellen product(en) en plaatst het product(en) in de winkelwagen. Vervolgens dien je je juiste gegevens in te vullen voor de aflevering en factuuradres en kun je de laatste controle toepassen. Ook kan je nog een extra opmerking toevoegen aan je bestelling. Vervolgens dien je te kiezen op welke manier je wenst te betalen en je wordt nu omgeleid naar een nieuwe webpagina waar het bestelproces wordt gestart. De daadwerkelijke bestelling vindt plaats na acceptatie van uw betaling.

Onze producten worden altijd gratis verzonden.

Waarom moet ik de montagehoogte opgeven bij mijn bestelling?

In januari 2015 is er een Europese wet ingevoerd met daarbij een Europese norm (EN13120) voor alle producenten en leveranciers van raamdecoratie. Deze norm verplicht ons om kindveilige raamdecoratie te maken en te leveren. Door het opgeven van de hoogte gemeten vanaf de grond tot bovenkant van het product kunnen we de lengte van de bediening kindveilig leveren. Daarmee wordt bedoeld dat deze minimaal 150cm boven de grond hangt. Daarnaast zijn de producten voorzien van een bediening met een verbreekbare verbinder, een eventuele kettingspanner of een koordkikker. Hiermee voldoen we aan de Childsafetynorm van deze wetgeving. Zie hiervoor onze speciale pagina:kindveiligheid. Bij montagehoogte geef je de hoogte op van waar het product gemonteerd gaat worden tot aan de vloer. 

Laagste prijsgarantie op DCDL Producten, hoe kan dat?

Alle binnenzonwering die Decodeal aanbiedt is van hoogwaardige kwaliteit en wordt door ons eigen productiebedrijf geproduceerd (Luxaflex® producten uitgezonderd). Wij voeren uitsluitend binnenzonwering onder het DCDL®-label en leveren rechtstreeks aan de markt waardoor wij niet gebonden zijn aan adviesprijzen.

Laagste prijsgarantie op Luxaflex, hoe kan dat?

Decodeal.nl garandeert 100% de laagste prijsgarantie van heel Nederland en België op het gebied van Luxaflex® raamdecoratie. Door onze sterke relatie met Luxaflex® weten wij je altijd de scherpste prijs te bieden. Vind je de prijs ergens anders voordeliger? Aarzel niet en neem direct contact met ons op!

Zijn de kleuren op het scherm exact gelijk aan die van de producten?

De getoonde kleuren kunnen afhankelijk zijn van diverse factoren (beeldscherm, computer etc.). Bij twijfel adviseren wij u kleurstalen aan te vragen. Voor kleurstalen Klik hier

Ik wil meerdere bestellingen plaatsen, krijg ik dan korting?

Decodeal hanteert afnamekortingen afhankelijk van de hoeveelheid, stijl en grootte van de producten. Eventuele kortingen zijn afhankelijk van lopende kortingen of promoties. Voor een prijsopgave kun je contact opnemen via het contactformulier. (doorklikken contactformulier)

Heb ik garantie op mijn aankoop?

Decodeal geeft op alle DCDL® producten standaard 3 jaar garantie. Op alle Luxaflex® producten krijgt u standaard 5 jaar garantie. 

Zijn de prijzen inclusief btw?

Ja al onze prijzen op de website zijn inclusief btw

Kan ik ook betalen bij aflevering?

Dit is niet mogelijk omdat het op maat gemaakte binnenzonwering betreft. Wij werken hierdoor alleen met vooruitbetaling..

Wat moet ik doen wanneer mijn pakket beschadigd wordt bezorgd?

Mocht het pakket beschadigd zijn dan mag je dit weigeren bij aankomst. Neem als het lukt enkele foto’s. De vervoerder zal het dan mee terug nemen.

Mijn pakket is beschadigd en ik heb het in ontvangst genomen. Wat moet ik doen?


Meld dit binnen 48 uur bij onze klantenservice. Controleer of het product ook beschadigd is. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Wanneer er geen schade is aan het product dan is aan jou de keuze of je het wilt melden. Is er wel schade aan het product? Mail dan onze klantenservice met daarbij de foto's van de beschadiging. Stuur je email naar info@decodeal.nl

Kan ik mij beroepen op mijn herroepingsrecht?

Nee, de producten van Decodeal vallen onder de uitsluiting van het herroepingsrecht artikel 10.7 vanwege het specifieke maatwerkkarakter van de producten.

Kan ik mijn bestelling na 8 uur na mijn bestelling nog aanpassen of annuleren?

De ontvangen bestellingen worden binnen 8 uur in productie genomen om een korte levertermijn te kunnen garanderen. Binnen de 8 uur na bestelling is het nog mogelijk de order te wijzigen of te annuleren. Dit kan alleen schriftelijk en wel d.m.v. een e-mail aan onze klantenservice. Vermeld hierbij het factuurnummer en de gewenste aanpassing. Indien er nog geannuleerd kan worden, krijgt je het volledige aankoopbedrag teruggestort.

Waar kan ik de algemene voorwaarden van Decodeal vinden? 

De algemene voorwaarden van Decodeal kunt je hier inzien. 

Wat doet Decodeal met mijn persoonlijke gegevens?

Decodeal heeft een eenduidig beleid waar het gaat om het gebruik van uw persoonlijke gegevens. Raadpleeg hiervoor onze Privacy Policy. Niet gevonden wat je zocht? Stuur een email naar onze klantenservice.

Prijswijzigingen en technische fouten waardoor er verkeerde prijzen uit onze configurator komen, kunnen niet worden gehonoreerd

Welke betaalmethoden zijn er? 

Ideal: u kiest voor uw eigen bank en u volgt de instructies op het beeldscherm.

Creditcard: u kunt kiezen voor betaling met uw Mastercard of uw Visa.

 

Levertijden

Wat is de levertijd van DCDL® producten , we leveren gratis naar Nederland en Belgie andere landen kan op aanvraag. 

 •  DCDL houten en aluminium jaloezien hebben een levertijd van ca 2-3 weken  

Leveringen van DCDL producten worden geleverd met NE distri services. Hiervoor ontvang je 1-2 werkdagen van te voren een email met daarin traceer gegevens. Kijk hier  alvast naar de dagen dat zij leveren in je postcode gebied. 

Wat is de levertijd van Luxaflex® producten? 
Luxaflex producten hebben een standaard levertijd van ca 20 werkdagen. Wil je tussentijdse update? Mail naar : info@decodeal.nl ovv van je factuurnummer.

 • Luxaflex producten hebben een standaard levertijd van ca 25 werkdagen.
 • Levering wordt verzorgd door NE Distri Services, wanneer een product beschadigd wordt geleverd graag melden bij de chauffeur en het product of weigeren of bekijken of het is beschadigd. 
 • Je ontvangt  1-5 dagen van tevoren een e-mail met de juiste afleverdatum daarna ontvang je een email met traceer gegevens van NE Ditri Services.  Je kunt op deze pagina de leverdagen in uw postcode gebied terugvinden bij NE distri Services: http://www.ne.nl/leverschema

Wat is de levertijd van orders met gecombineerde merken?

De gecombineerde orders (DCDL en Luxaflex ) worden geleverd wanneer de producten gereed zijn. Dit houdt in dat de levering in delen plaatvind. . 

  

Rolgordijnen

Is de stof van het  rolgordijn net zo breed als de opgegeven maat? 

Nee, de stofmaat is ca 3,6 cm smaller dan de exacte maat. Hierdoor ontstaat er een lichtkier. Helaas is totale verduistering niet mogelijk er zal altijd lichtlekkage zijn ook indien je dit met een zijprofiel zal bestellen. 

Welke maat moet ik opgeven, de totale of de stofmaat?

Bij het invoeren van de maten vul je de exacte maten in. Dit is niet de stofmaat. (zie meetinstructies)

Wat wordt er bedoeld met ‘in de dag’?

Met “In de dag” bedoelen we dat het product tussen het kozijn, de muur of tegen het plafond geplaatst.

Wat wordt er bedoeld met ‘op de dag’?

Met “Op de dag” wordt het rolgordijn voor het kozijn of op de muur geplaatst.

Bij Luxaflex wordt standaard en ingerolde beklede onderlat geleverd, echter kunnen niet alle stoffen worden uitgevoerd hiermee. Bij Literise is d eonderlat altijd onbekleed. Dan is de keuze wit, zwart of grijs.

Komt er bij mijn rolgordijn een lasnaad?

Bij rolgordijnen hoger dan 190 kan een lasnaad voorkomen. Zeker bij een rolgordijnen die daarnaast een breedte hebben van 200cm.  Dan is dit niet te voorkomen. Deze lasnaad zal altijd zo hoog mogelijk horizontaal op de rol geplaatst worden. Wil je het zeker weten stuur dan een email naar info@decodeal.nl en zet daar je kleur nummer of keuze in. 

Kan mijn buis door gaan hangen?

Het doorhangen van de buis bij producten met een oppervlakte groter dan 5,5m2 kan in combinatie met een zware stof niet geheel worden voorkomen.

Wat is de montagehoogte?

Volgens de Europese wetgeving dient ieder product veilig te zijn voor kinderen/ childsafety. Een maatregel hiervoor is dat de bedieningskoorden altijd
op 150cm boven de grond hangen. Om deze hoogte aan te houden vragen we je de hoogte vanaf de grond tot aan bovenkant kozijn door te geven.
Onze productie zal dan de juiste hoogte berekenen. (zie de speciale pagina: kindveiligheid)

Is de kleur gegarandeert hetzelfde bij een nieuwe bestelling?

Nee deze garantie kunnen wij niet geven. Rollen stof kunnen afwijken van elkaar ondanks dat zij op exact dezelfde manier zijn geverfd.

Kan ik een rolgordijn in de badkamer ophangen?

De keuze maak je uiteraard zelf maar wij raden het niet aan. Badkamers zijn vochtige ruimtes en stoffen zullen hier hinder van ondervinden.  De economische levensduur is hierdoor korter. 

Kan ik een rolgordijn op een deur hangen?

Ja zeker dan kan je het beste het rolgordijn met zijgeleidingdraad bestellen deze zorgt er voor dat het tegen de deur aan blijft zitten. 

Aandachtspunten:

Rolgordijnen waarbij de breedte-hoogteverhouding 1:3 wordt overschreden kunnen scheef oprollen. Advies is om dan kabelgeleiding mee te bestellen. Om te voorkomen dat de stof tijdens het rollen tegen het bedieningmechaniek komt wordt er altijd 3 mm vrij gehouden. Bij een breedtehoogteverhouding 1:4 is er geen garantie en moet er altijd een kabelgeleiding bijbesteld worden. Bij een bestelling “naast elkaar” zullen de Rolgordijnen uitgeleverd worden in hetzelfde systeem en met dezelfde buisdikte, montagesteunen en zal het doek (indien mogelijk) eenzelfde snijrichting hebben. geef dit aan in de opmerkingen tijdens de bestelprocedure. Bij i.d.d. plaatsing ontstaat een lichtkier aan de zijkanten. Bij brede rolgordijnen kan de bovenbuis ligt doorhangen waardoor golfvorming in het doek kan ontstaan. Het rolgordijn is een traditioneel product, waarbij het gehele gewicht op twee punten belast wordt. Bij grotere breedtes of hoogtes kan het textiel doek (licht) gaan schotelen. De mate van schotelen is per doek kwaliteit verschillend en hangt af van de dikte en stabiliteit van het doek. De stof op de gestoffeerde onderlijst kan bij grotere breedtes gaan bobbelen. 

Houten Jaloezieën

Kan ik een houten jaloezie in de badkamer ophangen? 

Voor vochtige ruimtes uitsluitend de Wood Elements (kunststof) uitvoering van Luxaflex gebruiken.

In welke kleur worden de onderdelen uitgevoerd?

Alle onderdelen (dus ook de optrekkoorden- en kantelkoorden) worden uitgevoerd in de gekozen kleur. Dit is niet het geval als je kiest voor uitvoering met ladderband, omdat de kleur van de band kan afwijken van de kleur van de jaloezie. De rem en het tuimelmechanisme hebben een naturelkleur.

Hebben de zijkanten van de jaloezieën ook de kleur van de lamel?

Ja, de zijkanten van de houten jaloezieën worden in dezelfde kleur geverfd als uw lamellen. Dit geldt niet voor de Basic-line van DCDL. 

Wordt er een sierkoof meegeleverd?

Er wordt standaard een houten sierkoof meegeleverd in dezelfde kleur als de gekozen lamelkleur. De sierkoof is voorzien van retouren (dit zijn hoeken vanaf de voorzijde tot aan de muur) als je de jaloezie "op de dag" bestelt en zonder retouren als je deze "in de dag" bestelt. De houten sierkoof wordt d.m.v. magneten vastgemaakt aan de bovenbak. Dit geldt voor ons eigen merk.  

Wat is de breedte van de "koof" (bovenlat) van de houten jaloezieën van DCDL?

De breedte van de sierkoof (bovenlat) van de houten jaloezieën is bij In de dag-montage 1 cm breder dan de bestelde jaloeziebreedte*. Bij Op de dag-montage is de sierkoof (bovenlat) 3 cm breder dan de bestelde jaloeziebreedte*.  Dit is inclusief de koofdikte aan beide zijdes. Voor Luxaflex geldt bij In de dag een koofbreedte van + 8 mm.

Wat is zijgeleiding?

Indien je de optie zijgeleiding kiest, wordt de zonwering links en rechts voorzien van een zijgeleidingsdraad welke door de lamellen van de zonwering gaat. Dit wordt vaak toegepast bij montage op een deur of raam.

Is de hoogte van de jaloezie exact de hoogte die ik besteld heb?

Nee, de hoogte van de jaloezie is nooit exact de bestelde hoogte. Dit komt doordat de hoogte van het totale product bepaald wordt op basis van het aantal hele lamellen. In het geval van een lamelbreedte van 5cm kan er dus een lamel extra in het pakket zitten waardoor de totale hoogte iets langer is (maximaal 3,5 cm) dan de bestelde hoogte. Hier is helaas niets aan te doen daar er niet met halve lamellen gewerkt kan worden. Opgegeven hoogte is de hoogte van de jaloezie in gesloten stand. Het kan zijn dat er een extra lamel op de onderlat ligt, wanneer de bestelde hoogte niet exact gemaakt kan worden. 

Lopen de lamellen door wanneer de jaloezieën naast elkaar gemonteerd worden?

Indien meerdere Houten Jaloezieën direct naast elkaar hangen kan niet worden gegarandeerd dat de lamellen
doorlopen. Dit wordt veroorzaakt doordat er altijd enige rek in de ladderkoorden zit en/of door verschillende gewichtverhoudingen bij verschillende afmetingen.

Extra aandachtspunten: 

Om de productstabiliteit te waarborgen, dienen Houten Jaloezieën nooit boven een warmtebron te worden geplaatst. Hout is een natuur product; kleur en structuur kunnen
afwijken van de stalen in het collectieboek. Van 400 mm tot 460 mm breed altijd gescheiden bediening.  Het ladderband kan minder regelmatig opstapelen. Bij een Ellisse® van Luxaflex groter dan 2,75m2 wordt de hijskracht gereduceerd door het lussen van de koorden in de onderlat, hierdoor lopen er 2 koorden i.p.v. 1 koord door de koordgaten in de lamel.
Blootstelling aan direct en indirect zonlicht kan leiden tot een wijziging in de kleur. Verandering in kleur in de tijd duidt niet op een productdefect. Bovendien zal warmte en luchtvochtigheid in combinatie met licht het verouderingsproces versnellen. Opgegeven hoogte is de hoogte van de jaloezie in gesloten stand. Reinigen van Houten Jaloezieen; regelmatig met een plumeau om stof te verwijderen, indien nodig kunt u een zachte licht vochtige doek gebruiken. 

Aluminium Jaloezieën

Is het mogelijk om afmetingen welke niet in de navigator ingevoerd kunnen worden te bestellen?

Ja, dit is in sommige gevallen mogelijk, maar hiervoor dient u bij contactformulier een aanvraag in te dienen waarna bekeken wordt of dit mogelijk is. Hierover ontvangt u binnen 2 werkdagen uitsluitsel.

Hoe kan ik de jaloezie omhoog trekken en naar beneden laten?

Alle jaloezieën zijn voorzien van een optrekkoord welke u de mogelijkheid geeft de jaloezie op te trekken en neer te laten. De stand bepaalt u door met het koord de rem te activeren.

Kunnen er meerdere jaloezieën op 1 bovenprofiel gemaakt worden?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Welke afmetingen heeft de onderlat?

16 en 25mm lamelbreedte: onderlat hxd 12x21mm
50mm lamelbreedte: onderlat hxd 20x50mm
70mm lamelbreedte: onderlat hxd 20x50mm

Welke kleur hebben het bovenprofiel- en de onderlat?

Het bovenprofiel en de onderlat worden altijd kleurgecoördineerd geleverd. Dit wil zeggen dat de best passende kleur wordt gekozen. Deze kleuren kan je opvragen via onze klantenservice. 

Welke afmetingen heeft het bovenprofiel?

DCDL:

16 en 25mm lamelbreedte: bovenprofiel hxd 25x25mm
50mm lamelbreedte: bovenprofiel hxd 55x57mm (excl koof en steun) 
70mm lamelbreedte: bovenprofiel hxd 55x57mm (excl koof en steun) 

Let op! Doordat de zonwering d.m.v. schaarsteunen gemonteerd wordt aan plafond of wand, zal het product verder van de wand afhangen dan de dikte van het bovenprofiel.

Hoe kan ik de jaloezie in de gewenste stand kantelen?

De 25mm jaloezie is voorzien van een kunststof kantelpook waarmee je de jaloezie in de gewenste stand kunt kantelen. De 50 en 70mm jaloezie is voorzien van kantelkoorden waarmee je de jaloezie in de gewenste stand kunt kantelen.

Wat is zijgeleiding?

Indien je de optie zijgeleiding kiest, wordt de zonwering links en rechts voorzien van een zijgeleidingsdraad welke door de lamellen van de zonwering gaat. Dit wordt vaak toegepast bij montage op een deur of raam.

Lopen de lamellen door wanneer de jaloezieën naast elkaar gemonteerd worden?

Wanneer jaloezien naast elkaar gemonteerd worden is 100% gelijk doorlopen van de lamellen niet te garanderen. Dit wordt veroorzaakt door het ongelijkmatig uitzakken van de koord en of banden als gevolg van verschillen in gewicht/maatvoering. Zelfs bij identieke maatvoering is het niet te garanderen.

Kan de jaloezie in de badkamer worden opgehangen? 

Ja dat kan, de bovenbak en onderlat zijn gevoelig voor vocht en zullen, om oxidatie te voorkomen, vervangen worden door een aluminium bak en onderlat met een afwijkende kleur. Bij luxaflex is dat 6002 (wit) , 6036 (creme) of 6054 (grijs). Bij DCDL is het helaas niet mogelijk. Let op! Voor jaloezieën in vochtige ruimtes geldt: Indien jaloezieën in badkamers of andere vochtige ruimtes worden geplaatst, dient de ruimte goed geventileerd te worden.Vermijd altijd direct contact met water en zeep.

Extra aandachtspunten:

Bij Luxaflex LiteRise® in de dag is er een kiervorming aan de onderzijde zichtbaar in gesloten positie. Tevens is LiteRise® vanwege de sluitmethode 60 mm langer dan besteld en liggen er 3 extra lamellen op de onderlat in onderste positie. Opgegeven hoogte is de jaloezie in gesloten stand. De lamellen van eenLuxaflex Ellisse® hebben altijd rechte uiteinden. 
De lamellen van een 50 mm en 70 mm Luxaflex jaloezieën hebben standaard half ronde uiteinden. Rechte uiteinden is mogelijk, dit bij de opmerkingen tijdens de bestelprocedure vernmelden. 

Is de hoogte van de jaloezie exact de hoogte die ik besteld heb?

Nee, de hoogte van de jaloezie is nooit exact de bestelde hoogte. Dit komt doordat de hoogte van het totale product bepaald wordt op basis van het aantal hele lamellen. Het kan zo zijn dat er dus een lamel extra in het pakket zit waardoor de totale hoogte iets langer is (maximaal 3,5 cm) dan de bestelde hoogte. Hier is helaas niets aan te doen daar er niet met halve lamellen gewerkt kan worden. 

Plisségordijnen

Wat betekent Top down Bottom up?

Met de bedieningsoptie Top down Bottom up kun je een product ook van boven neerlaten. Hierdoor ontstaat als het ware een stof strook op het raam. Dit is een mooie oplossing om bijvoorbeeld ongewenste kijkers te weren.

Welke afmetingen heeft het bovenprofiel van DCDL? 

Het bovenprofiel heeft een hoogte van 18 en 24 diep. 

Wat is de plooibreedte van de plissé?

De plooibreedte van een DCDl plissé is 20mm breed. Luxaflex biedt 2 breedtes aan te weten 20mm en 32mm breed

Is een plissé verduisterend?

Nee een plissé is nooit geheel verduisterd. Het is wel mogelijk om een verduisterende stof te bestellen. Echter zal er wel altijd licht aan de zijden zichtbaar blijven omdat het bovenprofiel breder is dan de stofbreedte. Bij een plisségordijn blijven daarnaast de koordgaatjes zichtbaar waar de optrekkoorden doorheen lopen. Bij Duette® Shades vallen de koorden tussen de stoflagen en zijn er geen koordgaatjes. Indien je zoveel mogelijk verduistering zoekt, zijn bv. Duette® Shades geschikter.

Is de plooi van de stof boven- en onder gelijk en hangt de stof altijd geheel strak?

Voor Plissegordijnen en Duettes geldt het volgende:

Bij de modellen "Dag en Nacht" en "Top-down", kan er bij de tussenlat een kier ontstaan van enkele millimeters. Bij grotere afmetingen kan dit oplopen tot 1cm. Dit treedt het snelst op bij bredere afmetingen en bij zwaardere stoffen. Indien de plisse bijna of geheel naar beneden is bediend, dan is de plooi aan de bovenzijde van de plissestof bijna geheel uitgeplooid door het gewicht. Dit is het beste zichtbaar indien de Plisse geruime tijd naar beneden heeft gehangen. Afhankelijk van de stofbreedte kan een Plisse of Duette® in meer of minder mate "schotelen" en/of torderen. Hiervoor worden de volgende marges gehanteerd: Plisse 2% en Duette® 1%. Tussen de vouwen van de Plisse en Duette® kan door luchtophoping een glooiend effect ontstaan, die bij de ponsgaten het beste zichtbaar is. Deze gaat eruit indien men het pakket geheel naar boven trekt, zodat bij het laatste deel de lucht er langzaam uit kan. Bij ingespannen modellen, kan de tussen- en/of onderlijst licht doorbuigen. Dit komt omdat het ingespannen model op 2 of 3 punten onder spanning staat. Dit kan bij iedere breedte zichtbaar zijn, maar bij maximale breedte het meest. Doorbuiging is max. 1% per meter breedte bij greepbediening.

Onderhoud Plisse

Let op! Duette®- en Plissé-stoffen welke zijn voorzien van een gemetalliseerde achterzijde kan men beslist niet met water afnemen omdat hierdoor de gemetalliseerde laag aangetast kan worden.Voor het reinigen van het gehele product is het mogelijk om niet gemetalliseerde Plissé-stof, Plissé voorzien van coating en Duette® stoff‑en, met uitzondering van de black-out versie, met onderlat in een bad onder te dompelen. Men dient wel de stalen verzwaringslat uit de onderlat te halen door het kunststof eindkapje uit de onderlat te verwijderen. Vul een bak, bad of bassin met lauwwarmwater (30 °C) en voeg een schepje of dopje niet synthetisch wasmiddel toe en/of schoonmaakazijn. Leg de stof in het water en houd de bovenbak boven water (geldt alleen voor gemotoriseerde modellen). Door de plooien niet als bundel in het water te houden, maar deze te openen, zal het reinigingsresultaat verbeteren. Voorkom het kreuken of vervormen van de stof en de plooien. Bij vlekken kan men met een zachte spons of kwast de stof afnemen. Laat de stof niet langer dan twee uur in het water staan. Monteer nu de Duette® Shade of het Plissé Shade weer in de montagesteunen en laat de stof geheel uitzakken. Eventuele vlekjes of restvuil kan men nogmaals trachten te verwijderen met een lichtvochtige zachte spons. Trek vervolgens de stof op tot ±300 mm onder de bovenbak. Trek de stof ieder uur éénmaal op en laat het vervolgens uithangen en trek het wederom op tot 300 mm onder de bovenbak. Herhaal deze cyclus totdat de stof droog is.

Duo Rolgordijnen of Luxaflex Twist

Wat zijn de afmetingen van de banen van de Duo rolgordijnen?

De standaard afmeting is
Transparante baan : 5,0 cm (50mm)
Niet transparante baan : 7,5 cm (75mm)
Echter kan de afmeting afwijken. Neem gerust contact met ons op voor de afmeting van jouw stof.

Bij Luxaflex kies je de afmetingen per stof.

Welke kleuren kan ik kiezen voor de profielen/cassettes?

DCDL: zwart, wit, crème en aluminium

Montageprofiel in zwart, wit en aluminium

LUXAFLEX:wit, zwart en aluminium.

Wat is de afmeting van de cassette?

DCDL: de afmeting van de cassette is 81.5 x 80.3 mm

LUXAFLEX: de afmeting van de cassette is 9 X 10 cm

Boven of ondersluitend, wat houdt dat in?

Wanneer je 2 duorolgordijnen(twist) naast elkaar gaat hangen kom je voor de keuze ‘ bovenaan doorlopend’ of ‘onder sluitend’. Dit houdt in dat: in uitgehangen positie of bovenaan de stofstroken doorlopend zijn of onder sluitend in gesloten toestand. Bij doorlopend zal onderaan een lichtkier ontstaan. Bij onderaan sluitend is dit niet het geval. Standaard leveren we bovenaan doorlopend. Je kunt maximaal 3 producten op elkaar laten uitlijnen.Dit kun je aangeven in het veld "Opmerkingen" bij het plaatsen van uw bestelling?. Helaas is het technisch niet mogelijk om beide uit te voeren.Meerdere Duo rolgordijnen kunnen alleen sluitend en doorlopend zijn bij exact dezelfde hoogte. Indien dit niet van toepassing is kunnen wij de producten niet sluitend maken en door laten lopen.

Blijft het doek recht hangen? Wat is cubbing?

Bij Duo rolgordijnen is bolling van de zijden mogelijk, de zogenaamde cupvorming. Deze cupvorming is niet uit te sluiten en de maximale tolerantie hiervoor is 2,5% per strekkende meter. Indien je meerdere Duo rolgordijnen direct naast elkaar wilt ophangen, moet je dit aangeven. Dit zodat de banen horizontaal gelijk zullen lopen en dit anders kan afwijken t.o.v. elkaar. (tolerantie van 0,8% ivm rek op doek). De niet transparante banen overlappen elkaar volledig. Als gevolg van rek op de stof kan bij de stoffen die achter elkaar doorlopen een afwijking tot 8mm in de hoogte tussen de banen onderling optreden. Bij grote breedtes kan de bovenbuis licht gaan doorhangen, waardoor plooivorming in het doek ontstaat. Bovenstaande afwijkingen vallen niet onder de garantie maar zijn normale eigenschappen van het product waar u bij aanschaf rekening mee moet houden.

Verkleuren de stoffen door het zonlicht?

Alle stoffen kennen een hoge mate van kleurechtheid (6-7) en zijn hierdoor uitstekend geschikt voor ramen die veel zon te verduren krijgen. Enige verkleuring door langdurige blootstelling aan zonlicht wordt echter niet uitgesloten.

Is de stof smaller dan de cassettebreedte en/of het montageprofiel?

Ja, bij DCDL is de stof is 45mm smaller (25 mm aan de bedieningszijde en 20 mm aan de niet bedieningszijde) dan de cassettebreedte bij een cassette en 36mm smaller bij een montageprofiel (20 mm aan de bedieningszijde en 16mm aan de niet bedieningszijde). Bij Luxaflex is het aan de bedieningszijde 16 mm en aan de niet bedeiningszijde is 14 mm.

Duette Shades

Wat betekent top down bottom up?

Topdown betekent dat de bovenlat van de Duette® Shades ook van neergelaten kan worden. Hierdoor ontstaat boven, en naar wens, ook onder veel lichtinval terwijl de Duette® Shades ongewenste inkijk voorkomt. De bediening voor het onderdeel en het bovendeel wordt verplicht verdeeld over beide zijden.

In welke kleur wordt het boven en onder profiel uitgevoerd?

De beschikbare profielkleuren zijn: Chi White Wit (CW) gelijkwaardig RAL 9010/16 , Magnolia (MA) gelijkwaardig RAL 9001, Brushed Silver (BR) gelijkwaardig RAL 9006, Metal Grey gelijkwaardig RAL 9007 (MG), Black Satin (BS) gelijkwaardig RAL 9005 en Bronze Brwon gelijkwaardig aan RAL 8019 (BB). Onderdelen zijn kleur gecoördineerd met uitzondering van de rem, koordgewicht en handgreep.

Is de plooi van de stof boven – onder gelijk en hangt de stof altijd geheel strak?

Voor Plissegordijnen en Duettes geldt het volgende: Bij de modellen "Dag en Nacht" en "Top-down", kan er bij de tussenlat een kier ontstaan van enkele millimeters. Bij grotere afmetingen kan dit oplopen tot 1cm. Dit treedt het snelst op bij bredere afmetingen en bij zwaardere stoffen. Indien de plisse bijna of geheel naar beneden is bediend, dan is de plooi aan de bovenzijde van de plissestof bijna geheel uitgeplooid door het gewicht. Dit is het beste zichtbaar indien de Plisse geruime tijd naar beneden heeft gehangen. Afhankelijk van de stofbreedte kan een Plisse of Duette® in meer of minder mate "schotelen" en/of torderen. Hiervoor worden de volgende marges gehanteerd: Plisse 2% en Duette® 1%. Tussen de vouwen van de Plisse en Duette® kan door luchtophoping een glooiend effect ontstaan, die bij de ponsgaten het beste zichtbaar is. Deze gaat eruit indien men het pakket geheel naar boven trekt, zodat bij het laatste deel de lucht er langzaam uit kan. Bij ingespannen modellen, kan de tussen- en/of onderlijst licht doorbuigen. Dit komt omdat het ingespannen model op 2 of 3 punten onder spanning staat. Dit kan bij iedere breedte zichtbaar zijn, maar bij maximale breedte het meest. Doorbuiging is max. 1% per meter breedte bij greepbediening.

Onderhoud Duette

Let op! Duette®- en Plissé-stoffen welke zijn voorzien van een gemetalliseerde achterzijde kan men beslist niet met water afnemen omdat hierdoor de gemetalliseerde laag aangetast kan worden.Voor het reinigen van het gehele product is het mogelijk om niet gemetalliseerde Plissé-stof, Plissé voorzien van coating en Duette® stoff‑en, met uitzondering van de black-out versie, met onderlat in een bad onder te dompelen. Men dient wel de stalen verzwaringslat uit de onderlat te halen door het kunststof eindkapje uit de onderlat te verwijderen. Vul een bak, bad of bassin met lauwwarmwater (30 °C) en voeg een schepje of dopje niet synthetisch wasmiddel toe en/of schoonmaakazijn. Leg de stof in het water en houd de bovenbak boven water (geldt alleen voor gemotoriseerde modellen). Door de plooien niet als bundel in het water te houden, maar deze te openen, zal het reinigingsresultaat verbeteren. Voorkom het kreuken of vervormen van de stof en de plooien. Bij vlekken kan men met een zachte spons of kwast de stof afnemen. Laat de stof niet langer dan twee uur in het water staan. Monteer nu de Duette® Shade of het Plissé Shade weer in de montagesteunen en laat de stof geheel uitzakken. Eventuele vlekjes of restvuil kan men nogmaals trachten te verwijderen met een lichtvochtige zachte spons. Trek vervolgens de stof op tot ±300 mm onder de bovenbak. Trek de stof ieder uur éénmaal op en laat het vervolgens uithangen en trek het wederom op tot 300 mm onder de bovenbak. Herhaal deze cyclus totdat de stof droog is.

Vouwgordijnen DCDL of Luxaflex

Waar zitten de baleinen van het vouwgordijn?

DCDL® heeft verschillende type, Baleinen achterzijde, baleinen met opgestikte baleinen aan de achterzijde en baleinen aan de voorzijde. Luxaflex® heeft de Balina Back (achterzijde)en de Balina front (voorzijde). De segmenta heeft tunnels met ronde baleinen aan de voorzijde.

Kunnen vouwgordijnen worden geleverd met een voering?

Jazeker bij alle modellen van DCDL®,  Bij Luxaflex® kan dat ook bij bepaalde typen. Hiervoor kun je een email sturen. 

Ik heb meerdere vouwgordijnen naast elkaar, kunnen ze worden uitgelijnd?

helaas bij de tijdloos wonen collectie kan het niet alleen bij de Elegant wonen is dat mogelijk.

Kan ik het vouwgordijn eraf halen om te wassen?

De stof is eenvoudig los te halen van het systeem, volg de wasvoorschriften op de stof.

 

Verticale Jaloezien

Wat zijn de afmetingen van de gaten in de lamellen?

Breedte ca. 6 mm
Hoogte ca. 4 mm
Brug ca. 4 mm (dit is de ruimte van de bovenkant van de lamel tot aan het (pons-) gat)

Hoe breed zijn de lamellen?

De breedte van de lamellen is 89mm.

Wat is de kleur van de rails?

De kleur van de rails is wit (nabij ral 9010).

Hoe worden losse lamellen verpakt?

Losse lamellen worden ingepakt in plastic en vervolgens op een plank getaped.

Wat bedoelt u met middensluiting?

Hiermee bedoelen wij dat de lamellen vanaf de buitenzijde naar het midden toe sluiten.

Wat is de kleur van de ketting en het koord?

De kleur van de ketting en het koord is wit

Powerview

Luxaflex heeft een speciale pagina aangemaakt met FAQ Klik hier

Silhouetten 

Zijn er ook Silhouette zonder cassette?

Nee, wij leveren de Silhouettes alleen met cassette.

Welke kleuren kan ik kiezen bij de cassettes?

Je kan kiezen uit 3 kleuren cassettes. Dit zijn de kleuren wit, crème en aluminium

Meerdere Silhouettes naast elkaar?

Indien je meerdere Silhouettes direct naast elkaar wilt ophangen moet je dit aangeven. Dit zodat de banen horizontaal gelijk zullen lopen en dit anders kan afwijken t.o.v. elkaar. (tolerantie van 0,8% ivm rek op doek).  Het doorlopen van de banen is alleen mogelijk bij Silhouettes met eenzelfde totaalhoogte en wanneer deze op dezelfde hoogte gemonteerd worden.

Verkleuren de stoffen door het zonlicht?

Alle stoffen kennen een hoge mate van kleurechtheid (6-7) en zijn hierdoor uitstekend geschikt voor zonnige ruimten en ramen.

Is de bestelbreedte de cassettebreedte of de stofbreedte?

De bestelbreedte is de cassettebreedte,

Is de stof smaller dan de cassettebreedte?

Ja, de stof is 25mm smaller dan de cassettebreedte.